fredag 10. juni 2011

Skal, skal ikke?

Jeg har drevet med litt rote-rydding her om dagen da vi hadde to dager med pissregn her i Karasjok.
Rote-rydding er et veldig fint tidsfordriv som jeg har holdt på med så lenge jeg kan huske.

Prinsippet for rote-rydding er som følger:
1. trekk ut alle ting fra f.eks klesskap eller skuffer = roting
2. begynn å sortere alt som ligger på gulvet foran deg = rydding
Til slutt finner du mange ting du kan kaste, ting du hadde mista og ikke minst, ting du hadde glemt.

Jeg fant noen bilder. Jeg hadde ikke glemt dem, og ikke mista dem heller. Jeg hadde bare glemt at de lå i akkurat DEN skuffa...
Vel, de bildene inneholder blant anna det sort-hvitt bildet som er her på bloggen min. De bildene er tatt sommeren 2002 hos dyktige Bente Monica Hætta. Og jeg har innimellom tatt dem frem og sett på dem. Altså de gangene jeg rote-rydder.
Vel, de dukket opp igjen nå også. Og det var da jeg satte meg godt til rette og lurte på hvorfor i alle dager jeg fant på å klippe det lange håret mitt kortere?!

I 2002 hadde jeg mørkt langt hår (faktisk det lengste jeg noen gang har hatt), og jeg kledde det. Men, så i 2005 har jeg plutselig blondt litt kortere (halvlangt) hår. Og da var jeg også fornøyd med håret som det var akkurat da. Men, jeg kan ikke huske hvorfor jeg gikk tilbake til å bleke det igjen. For nå i 2011 er jeg mørk på håret igjen. Så da er det åpenbart noe jeg liker. Hvorfor har jeg da innimellom bleket det igjen, når jeg til syvende og sist farger det mørkt igjen en stund etterpå?

Med de spørsmålene sitter jeg derfor her og lurer på "skal, skal ikke"? Jeg har mørkt hår nå, men har fått innmari lyst til å bleke det igjen. Hmmmm, et sånt evig dilemma... Jeg vet jo at jeg kler mørkt hår bedre enn blondt. Likevel lengter jeg av en eller anna grunn til mine blondinedager.

Jeg får heller spørre "skal, skal ikke" angående lengden på håret mitt nu. Langt eller halvlangt? Klarer jeg å spare til 2002-lengden? Det får bli mitt hår-mål i 2011. Å få samme hårlengde som for 9 år siden. Kanskje jeg da føler meg fotogen igjen??? For nu er jeg veldig misfornøyd med bildene som blir tatt av meg. Til og med dyktige Bente Monica hadde vel ikke klart å knipse bilder av meg nu som jeg ville blitt 100 % fornøyd med.

Skal, skal ikke? Ok, skal! Så i 2012 er jeg vel litt mer langhåret enn nu. Dere får se det bildet som knipses da, som jeg synes er det beste.... ;)

God pinsehelg!

2 kommentarer:

  1. tro om jeg klarer å kommentere noe nå da? Det er den indre skjønnhet som teller og det er det som vises på bildene;)

    SvarSlett
  2. hmmmm, kanskje det. Me får sjå. Men avgjørelsen står jeg fast ved: Håret skal bli lengre enn nu :)

    SvarSlett